2 Ocak 2015 Cuma

HAMİTABAT KANDIRMACASI



“Bi külüstür araba almıştım ya geçenlerde… Onu boyayıp satıyorum. Boya parasını verirsen satış parasının dörtte biri senin!..”
Bu öneride bulunan arkadaşınız paranızı çarpmayı düşünmüyorsa iyi…




Külüstür arabanın yerine geçtiğimiz Ağustos ayında kasasında, deposunda nakitleriyle birlikte bir yıllık üretim gelirine eşdeğerde Limak Holding’e satılan toplam 1156 MW kurulu güce sahip koskoca “Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali”ni koyun.

Holding yetkilileri santrali devralırken “Buraya birmilyarikiyüzmilyon dolarlık yatırım yapacağız” dememiş miydi?

Hamitabat yakınlarındaki bir köyde yapılan ÇED toplantısını “ekonomik ömrünü tamamlamış olan ünitelerinin devre dışı bırakılarak, 36 ay içinde son teknoloji ile yenilenmesi” projesi için yaptılar.
Planlar, projeler yağlandı ballandı ama Limak Holding bir buçuk yılda Hamitabat’a çivi çakmadı.

Ne yaptı?

Limak Yatırım ile yatırım fonu InfraMed Infrastructure arasında, projeye %25 oranında ortak olması konusunda anlaşma sağlandı.

Eski teknolojisi ile doğayı değiştiren, son on yıllık ortalama hava sıcaklığının 2 C artmasına neden olan, çevresine zarar veren termik santralin ÇED toplantısındaki umutlarımıza karşın bu günkü haliyle boyanıp satılacağı apaçık ortadadır.

Besbelli ki, Avrupa Yatırım Bankası desteğinde çok uluslu bir yatırım fonu olan yeni ortak yeni müşteriler bulmada aracıdır.

Sayın Limak Holding yetkilileri, Lüleburgaz’a gelip giderken soluduğunuz hava bile kanser olmanıza neden olabilir. Bu satış kandırmacasından vazgeçip bir an önce ÇED toplantısında Lüleburgaz halkına verdiğiniz sözleri yerine getirin.